Bem József megyei matematikaverseny
2021/2022

Tájékoztató

Versenykiírás 2021/2022-es tanév

Az idei esztendőben 26. alkalommal megrendezésre kerülő eseményt a tavalyi tanévben a járványhelyzet miatt nem tudtuk megrendezni. A járvány okozta bizonytalanság továbbra sem szűnt meg, de a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskoláért Közhasznú Alapítvány a 2021/2022-es tanévben ismét megrendezi a versenyt. A biztonságos lebonyolítás érdekében a hagyományos lebonyolítási rendtől több ponton eltérünk. Ezek a változtatások a diákok, pedagógusok és az intézmények számára is egyszerűsítik a versenyen való részvételt a kialakult helyzet miatt.

A verseny célja: A gyerekek képesek legyenek a szöveges feladatok megoldásai során gondolataikat lefordítani a matematika nyelvére, fejlõdjön logikus gondolkodásuk, s az így megszerzett képességeket kamatoztatni tudják további tanulmányaikban vagy akár az életük során más területeken is.

A verseny résztvevõi: Általános iskola 2-8. osztályos tanulói
A verseny lebonyolítása: A járványhelyzet miatt az idei esztendőben a verseny rendhagyó módon, egy fordulóban kerül megrendezésre. A járványhelyzetre való tekintettel minden jelentkező a saját iskolájában oldja meg a feladatokat.
A verseny idõpontja: 2022. február 24. csütörtök 14.00
Nevezési határidõ: 2022. február 6. vasárnap éjfélig
Nevezési díj: nincs
Nevezés: Kizárólag a honlapon a REGISZTRÁCIÓ/NEVEZÉS menüpontban. Minden résztvevő iskola válasszon ki egy körzeti helyszínt, ahová regisztrálja magát (ez csak formális). Így az összesítés könnyebben megy majd. Ténylegesen viszont a saját iskolájában versenyez.
A verseny szabályai: A versenyen egyrészt kidolgozást igénylõ szöveges feladatokat, másrészt logikai fejtörõket, igaz-hamis kijelentéseket, keresztrejtvény, totó, találós kérdés típusú feladatokat kell megoldani. A teljes munkaidõ 2.,3. és 8. évfolyamon 45 perc, 4.-7. évfolyamon 60 perc. A feladatokat a feladatlapon oldják meg a gyerekek az utasításoknak megfelelõen.
A verseny feladatsorai a verseny napján 23:00 órától, a feladatok megoldásai február 28-án, hétfőn lesznek elérhetők a verseny honlapján.
Bármilyen írásos reklamációt 2022. február 27. éjfélig tudunk figyelembe venni, melyeket a miklosadi@gmail.com e-mail címre küldhetnek.

Ha a versenyen valaki nem tud megjelenni (betegség vagy egyéb hiányzás miatt) helyette a helyszínen nevezhet más, ugyanolyan évfolyamú tanuló (természetesen azonos iskolából).

Pontozás: A javítási útmutatóban leírtak alapján. Természetesen más, a megoldókulcstól eltérõ, de helyes megoldást is elfogadunk. Azonos pontszám esetén a legmagasabb pontszámú feladatban elért pont számít, ha ez is megegyezik ,akkor a következõ magasabb pontszámú feladat dönt és így tovább. Ha minden feladat megegyezik, holtverseny akakul ki.
Díjazás: Évfolyamonként az 1-10. helyezett diák és felkészítő pedagógus díjazására kerül sor ( a járványhelyzettől függ, hogy ünnepélyes eredményhirdetés lesz vagy iskolaképviselő veszi át a díjakat). Az eredményhirdetésre meghívott tanulók névsora a honlapunkon lesz megtalálható.

Egyéb információk: honlapunkon és telefonon: 88/560-685