Pályaorientációs napok



Iskolánk 7.c osztályának tanulói az elmúlt időszakban több szakmával is megismerkedtek. Mindezt élményszerű módon vendégelőadók, szakemberek bevonásával. Többek között a vendéglátás, egészségügy (mentős), büntetésvégrehajtás területén tevékenykedő szakemberek felelősségteljes, sokoldalú munkájával ismerkedhettek meg.

Képes és szöveges beszámolók az eseményekről.

Mi legyek, ha nagy leszek? – Pályaorientációs előadások: MENTŐS



A 7.c osztálynak szerveztünk pályaorientációs előadásokat, hogy megkönnyítsük a döntést a gyerekek számára, melyik középiskolába jelentkezzenek jövőre.

Múlt héten Kovács Krisztián, az Országos Mentőszolgálat munkatársa tartott egy érdekes és hasznos órát. Tisztáztuk, hogy baj, baleset esetén milyen telefonszámon kell segítséget kérni, mit kell feltétlen elmondani, milyen adatokat kell megadni.

A gyerekeknek lehetőségük volt Ambu babán újraélesztést gyakorolni, stabil oldalfekvést helyesen kivitelezni, sérült lábat sínbe rögzíteni, valamint törött kulcscsont esetén megfelelően rögzíteni a kart kendő segítségével.

A foglalkozás végén diákjaink feltehették kérdéseiket, és sok érdekes, személyes tapasztalatot, esetet ismerhettek meg a mentős kollégától.

A program még folytatódik, legközelebb egy mentőautó rejtelmeibe is betekintést nyerhetünk!

A rendhagyó program megszervezéséért köszönet Mihály Nóra osztályfőnöknek és Szendrey-Horváth Katalin szülőnek.


Képek

Mi legyek, ha nagy leszek? – Pályaorientációs előadások: VENDÉGLÁTÁS



7.c-s diákjaink a héten Mikóczy Zoltánnal, a veszprémi SÉF iskola szakmai oktatójával találkozhattak, aki prezentálta az iskola által indított szakokat és képzési formákat.

Tájékoztatott bennünket az ösztöndíj lehetőségeiről, a szakmai gyakorlati helyekről, a nemzetközi versenyeken elért eredményekről, valamint volt ételekkel, vendéglátással kapcsolatos kvíz is.

Megtudhattuk, hogy melyik magyar tudós találta fel a szikvizet, mi a „vinetta” vagy a „pityóka”, illetve hogy kéri a vendég az italát, ha azt mondja, ’Whisky on the rock”.

Megnéztünk egy kisfilmet arról, hogyan zajlik náluk a vizsga, milyen feladatokat kell teljesíteni a cukrász- vagy pincérjelölteknek, mire kell odafigyelniük terítéskor, illetve milyen előkészületek előzik meg a felszolgálást. A foglalkozás elején megkóstolhatták a gyerekek a SÉF iskola (leendő) cukrászai által készített Néró sütit, és apró ajándékokat (lufit, kulcstartót) is kaptak.


Képek