Iskolában az erdő!



Erdőben lenni jó, kirándulhatunk, feltöltődhetünk és megfigyelhetjük a természetet. De azt is érdemes tudnunk, hogy az erdő nem egyszerűen egy fával borított terület, hanem egy összetett életközösség.

Az Iskolában az Erdő! Program célja ennek a rendszernek a megismertetése és megszerettetése a gyermekek körében a környezeti nevelés erősítésével, az erdőpedagógia módszereivel.

Az április 30-ai foglalkozások során ( 4.a, 4.c, 4.b ) többek között egy óriásböngésző segítségével mutatta be Cserményiné Váradi Melinda erdei iskola vezető az erdő összetett rendszerét, mely sokféle élő és élettelen dolog egysége, amelyek együtt hoznak létre egy működőképes „társadalmat”, amit életközösségnek hívunk.

Iskolánk erdőpedagógiai csomagot is kapott, mely az erdőkkel kapcsolatos legfontosabb információk iskolai megjelenését segíti. A csomagban játékok, plakátok, ismeretterjesztő kiadványok, könyv és egy összeszerelhető rovarhotel is található.

A fotók jól szemléltetik, a tanulók érdeklődéssel, rácsodálkozással vettek részt a fenntarthatóság és a klímaváltozás szempontjából is kulcsfontosságú erdei iskolai foglalkozáson.

A környezeti nevelés segítése játékos, erdőpedagógiai módszereken alapuló ismeretszerzéssel valósult meg ezen a foglalkozáson.


Giricz Erzsébet

tanítónő


Képek