Halloween 2023



Ebben az évben október 27-én, pénteken rendeztük meg az angolul tanuló 4. és 5. évfolyamos diákok számára a Halloween délutánt. Közel 70 gyerek vett részt a vidám hangulatú eseményen. A program a jelmezbe öltözöttek felvonulásával és bemutatkozásával kezdődött. Találkoztunk vámpírokkal, boszorkányokkal, varázslókkal, szellemekkel, denevérekkel és zombikkal is. A jelmezesek apró jutalomban részesültek.

A diákok játékos kvíz keretében megismerkedtek a Halloween eredetével, az ünnephez kapcsolódó jelképekkel és szokásokkal. A feladatok között szerepelt angol - magyar kifejezések párosítása, almaevő verseny, szókereső, Halloween tánc kísérteties zenére és múmiák is készültek, valamint megtekintettük az előzetes feladatként készített plakátokat is.

A délutánt az elmaradhatatlan csokit, vagy csalunk játék, azaz a "trick or treat" zárta. Mindenki ügyesen elmondta a mondókát (Trick or treat, trick or treat, give us something good to eat."), melyért cserébe cukorkát kaptak a tanulók. Köszönjük az iskola alapítványának, hogy támogatott bennünket és lebonyolíthattuk a rendezvényt.

Képek