Tisztelt Szülők!



Szeretettel köszöntöm Önöket a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola közössége nevében. Honlapunk segítségével szeretnénk az Önök számára megteremteni a betekintés lehetőségét iskolánk mindennapjaiba. Megismertetni a deákos sajátosságokat, jellegzetességeket és felhívni a figyelmüket a beiskolázási rendezvényeinkre.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a beiskolázással kapcsolatban létrehozott email címre is várjuk kérdéseiket, kéréseiket a leendő első osztályokkal kapcsolatban az elsosleszek.deak@gmail.com  email címre.

A beiskolázással kapcsolatos friss híreket közvetlenül is elküldjük az Önök számára.

Reméljük, hogy sok hasznos tudnivalót tudunk nyújtani az iskolába készülő óvodásoknak és az Önök számára ahhoz, hogy megalapozott, jó döntést hozzanak akkor, amikor iskolát választanak.

S talán elősegítjük a válaszadást arra a kérdésre: miért is jó deákosnak lenni?

A beiskolázással kapcsolatos oldalunk – új információkkal és beszámolókkal - folyamatosan frissül.

Kérdés, kérés esetén kérjük, keressenek bennünket elérhetőségeinken:
a 88/560-685-ös telefonszámon vagy az elsosleszek.deak@gmail.com email címen.


Horváth Szilárd
Intézményvezető


Kedves gyerekek!


Nagyon sok vendég fordul meg nálunk minden tanévben. Köztük ismert művészek (színészek, zenészek, írók), sportolók vagy tudósok akik nagyon sok élményt, vidámpercet és emléket nyújtottak a deákos diákoknak.

Közülük fogadjátok szeretettel az Alma együttest, akik a Zöldforgó című daluk videóklippjét iskolánkban, tanítványaink közreműködésével készítették el. Rákattintva megtekinthetitek a forgatásról készült rövid kedvcsinálót, illetve a Zöldforgó című dalt is.

Kedvcsináló és Zöldforgó dalok.


Az előttünk álló 2024/2025. tanévben tervezett első osztályainkról


Leendő első osztályos tanító párosaink és az osztályok típusai:

1.a Giricz Erzsébet – Baki-Kiss Marianna (emelt szintű matematika)
1.b Mészáros Edit – Balassáné Veres Éva (informatika orientáció)
1.c Ungváry Ildikó – Spisák Katalin (emelt szintű matematika)


Ha néhány gondolatban kellene megfogalmaznunk az iskolánkra jellemző tulajdonságokat, akkor a következőket emelnénk ki:

Kiemelt feladatunknak tekintjük azt, hogy a hozzánk érkező gyerekek szívesen járjanak iskolába. Olyan lehetőségeket teremtsünk, amelyben minden gyermek kibontakoztathatja tehetségét.

Erre alapozva legfőbb pedagógiai célkitűzésünk, hogy biztos alapokon nyugvó, széleskörű tudás megszerzését biztosítsuk tanítványaink számára. A tanulás mellett pedig színes, sokféle szabadidős foglalkozás közül választhassanak a diákok.

Ennek érdekében a tanítópárok négy éven keresztül kísérik, nevelik-oktatják a gyerekeket. Tantárgycsoportban tanítanak, tehát a párok mindegyike tanít tantárgyakat és felváltva töltik az időt a gyerekekkel délután.

Az elmúlt esztendők deákos történései, sikerei, az iskola iránt megnyilvánuló jelentős szülői érdeklődés igazolja, hogy célkitűzéseinket sikerrel tudtuk megvalósítani.


Kínálatunkból:

A Deák olyan gyerekközpontú iskola, ahol a tanulás mellett minden lehetőség adott a szabadidő eltöltésére is a művészet, zene vagy a sport területén.

Az épület adottságai lehetővé teszik, hogy alsós és felsős osztályaink térben elkülönülhessenek, ami nagy segítség, hiszen különböző életkorú gyerekek eltérő környezetet igényelnek. Alsó tagozatos gyerekeink a földszint birtokosai.

Osztálytermeik – négy éven keresztül iskolai otthonuk – közvetlen kertkapcsolattal rendelkeznek, így tanítóik bármikor megteremthetik a közvetlen játék lehetőségét a gyerekek számára. Ez nagyon fontos, hiszen 45 perces tanítási órákat az első hetekben, hónapokban még nem tartunk a gyerekeknek.

Az alsósok és felsősök által használt iskolai udvar is elkülönül egymástól. A kicsik által használt udvaron, zöld környezetben: kézilabda pálya, játszóvár, udvari padok, kiülők, felfestett játékok is szolgálják a gyerekek számára a szabadidő vidám eltöltésének lehetőségét.


Leendő első osztályos tanítóink

Giricz Erzsébet

Baki-Kiss Marianna

Mészáros Edit

Balassáné Veres Éva

Ungváry Ildikó

Spisák Katalin





Bemutatkozik a Deák!

” Üres a kaptár „

Észkerék


I. ovi-suli


II. ovi-suli


Vendégváró családi délelőtt


Elérhetőségeink:

Iskola: 88/560-685

Intézményvezető: 30/811-6206

email cím: elsosleszek.deak@gmail.com