Takácsné Vajda Zsuzsa


„Ahogy ma tanítunk, olyan lesz holnap.”
                            (Szentgyörgyi Albert )


Takácsné Vajda Zsuzsanna vagyok. Tanítói diplomámat a győri tanítóképző főiskolán szereztem. 2 felnőtt gyermekem van.Több, mint 30 éve dolgozom tanítóként. A kezdetektől a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában dolgozom.

1998-ban angol nyelvoktató tanító képesítést szereztem. Játékok, dalok, mondókák segítségével igyekszem megszerettetni az angol nyelvet a kisiskoláskorú gyerekekkel. Hiszem, hogy ez nem csak a nyelvtanításnál fontos, hanem bármely más tantárgynál is. Az angol nyelv mellett ének-zenét is tanítok, ahol nagy hasznát veszem korábbi zeneiskolai tanulmányaimnak, hangszertudásomnak.

Fő tantárgyam a magyar nyelv és irodalom. Ezt a tantárgyat jelenleg az iskola 4. c osztályában tanítom. Az olvasás és az írás képességének elsajátítása kulcs az önálló tanuláshoz, majd pedig a boldoguláshoz a mindennapi életben. Legfőbb célom az olvasás megszerettetése, az olvasási kedv felkeltése és megerősítése, az irodalmi műveltség megalapozása. Nagy hangsúlyt fektetek még a helyesírás megalapozására az anyanyelvi ismeretek elmélyítésére. A tehetséggondozás egyik eszköze, hogy rendszeresen indulunk különféle tanulmányi versenyeken. Tanítványaimmal sokszor az országos döntőkig jutottunk.

Eddig elért legnagyobb sikereink:
Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjében elért 1. és 5. helyezés,
Bendegúz Nyelvészverseny megyei döntőjében elért dobogós helyezések,
Bendegúz Nyelvészverseny országos döntőjében elért 1-15. hely valamelyike,
Mesevetélkedő országos döntőjében elért 2. helyezés.

Szeptembertől ismét 1. osztályos tanító néni lehetek. Első osztályban tanítani nagy öröm és nagy felelősség is egyben. Gyermekközpontú, bizalomra épülő, szeretetteljes légkör megteremtésére törekszem, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az óvodából az iskolába való átmenet. Az iskola első éveiben a tanulás megszerettetése a célom, amit az életkori sajátosságok figyelembevételével játékosan, sokoldalú tevékenységekkel színesítve, élményszerűen próbálok megvalósítani.