Tisztelt Szülők!


Tudnivalók a beiratkozás lebonyolításáról

Szeretettel köszöntöm Önöket a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola közössége nevében. Az elmúlt időszakban a koronavírus járvány mindannyiunk életét, terveit és lehetőségeit felülírta, de ebben a tanévben visszatérünk hagyományos beiskolázási programjainkhoz és személyesen is találkozunk a leendő, legkisebb deákosokkal és szüleikkel. Honlapunk segítségével szeretnénk az Önök számára megteremteni a betekintés lehetőségét iskolánk mindennapjaiba megismertetni a deákos sajátosságokat, jellegzetességeket és felhívni a figyelmüket a beiskolázási rendezvényeinkre.

Honlapunkon az Oviból-suliba oldalra kattintva tekinthető meg minden fontos információ (www.deakveszprem.eu/Oviból suliba). Az oldal folyamatosan frissül, új információkkal bővül a tartalma.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az idei beiskolázással kapcsolatban létrehoztunk egy email címet is, amelyre várjuk kérdéseiket, kéréseiket a leendő első osztályokkal kapcsolatban elsosleszek.deak@gmail.com . Amennyiben elküldik nevüket, email-es elérhetőségüket erre a címre, akkor a beiskolázással kapcsolatos friss információkat közvetlenül is elküldjük az Önök számára.

Reméljük, hogy sok hasznos információt tudunk nyújtani az iskolába készülő óvodásoknak és Önök számára ahhoz, hogy megalapozott, jó döntést hozzanak akkor, amikor iskolát választanak.

S talán elősegítjük a válaszadást arra a kérdésre: miért is jó deákosnak lenni?

Horváth Szilárd
intézményvezető


Alma együttes

Kedves gyerekek!

Egy esztendővel ezelőtt – diákjaink közreműködésével – iskolánkban forgatta az Alma együttes a Zöldforgó című dal klipjét. Fogadjátok szeretettel a forgatáson készített rövid kedvcsinálót és a Zöldforgó című dalt.


Az előttünk álló 2022/2023. tanévben tervezett első osztályainkról


Leendő első osztályos tanító párosaink és az osztályok típusai:
1.a Csatári Éva - Nyers Anita
(emelt szintű matematika)
1.b Hegyi Éva - Csunyiné László Judit (informatika orientáció)
1.c Moravetz Andrea – Takácsné Vajda Zsuzsanna (emelt szintű matematika)

Ha néhány gondolatban kellene megfogalmaznunk az iskolánkra jellemző tulajdonságokat, akkor a következőket emelnénk ki:

Kiemelt feladatunknak tekintjük azt, hogy a hozzánk érkező gyerekek szívesen járjanak iskolába. Olyan lehetőségeket teremtsünk, amelyben minden gyermek kibontakoztathatja tehetségét.

Erre alapozva legfőbb pedagógiai célkitűzésünk, hogy biztos alapokon nyugvó, széleskörű tudás megszerzését biztosítsuk tanítványaink számára. A tanulás mellett pedig színes, sokféle szabadidős foglalkozás közül választhassanak a diákok.

A tanítópárok négy éven keresztül kísérik, nevelik-oktatják a gyerekeket. A tanítók tantárgycsoportban tanítanak, tehát a párok mindegyike tanít tantárgyakat és felváltva töltik az időt a gyerekekkel délután.

Az elmúlt esztendők deákos történései, sikerei, az iskola iránt megnyilvánuló jelentős szülői érdeklődés igazolja, hogy célkitűzéseinket sikerrel tudtuk megvalósítani.

Kínálatunkból:

A Deák olyan gyerekközpontú iskola, ahol a tanulás mellett minden lehetőség adott a szabadidő eltöltésére is a művészet, zene vagy a sport területén.

Az épület adottságai lehetővé teszik, hogy alsós és felsős osztályaink térben elkülönülhessenek, ami nagy segítség, hiszen különböző életkorú gyerekek eltérő környezetet igényelnek. Alsó tagozatos gyerekeink a földszint birtokosai.

Osztálytermeik – négy éven keresztül iskolai otthonuk – közvetlen kertkapcsolattal rendelkeznek, így tanítóik bármikor megteremthetik a közvetlen játék lehetőségét a gyerekek számára. Ez nagyon fontos, hiszen 45 perces tanítási órákat az első hetekben, hónapokban meg nem tartunk a gyerekeknek.

Az alsósok és felsősök által használt iskolai udvar is elkülönül egymástól. A kicsik által használt udvaron, zöld környezetben: kézilabda pálya, játszóvár, udvari padok, kiülők, felfestett játékok is szolgálják a gyerekek számára a szabadidő vidám eltöltésének lehetőségét.


Leendő első osztályos tanítóink

Kérjük, fogadják szeretettel leendő első osztályos tanítóink bemutatkozó gondolatait.

Csatári Éva
Nyers Anita

Hegyi Éva
Csunyiné László Judit

Moravetz Andrea
Takácsné Vajda ZsuzsannaIskolai élet

Robotka pályázat

Robotka pályázat értékelése


Észkerék levelezőjáték I.

Október 20-án ismét útjára indítjuk hagyományos és népszerű kétfordulós levelezőjátékunkat.

A logikai feladatok első fordulóját kérjük, hogy 2021. november 26-ig email (elsosleszek.deak@gmail.com) vagy papírformátumban juttassák el a Deák iskolába vagy papírformátumban az óvodába.


Iskolába hívogató


Észkerék levelezőjáték II.

 Beküldési határidő: 2022. január 12.


Észkerék levelezőjáték ünnepélyes értékelése
A járványhelyzet miatt elmarad.
I. ovi-suli
A járványhelyzet miatt elmarad.

Online beiskolázási program

Vendégváró családi délelőtt

Vár a Deák!

Életképek

Kisiskoláskori fejlődés

Kérjük, hogy életképeink segítségével gyermekeikkel együtt pillantsanak bele jelenlegi első osztályosaink életébe. (Tanítási órák, vidám pillanatok, sport, szabadidő és még sok minden látható Kállay Tamás felvételein.)

Elérhetőségeink:

Iskola: 88/560-685
Intézményvezető: 30/811-6206
email cím: elsosleszek.deak@gmail.com