Moravetz Andrea


Moravetz Andrea vagyok.1995-ben végeztem Esztergomban, a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskolán. Pályafutásomat vidéki iskolában kezdtem.

2012 óta vagyok a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanítója. Veszprémben élek férjemmel és három fiúgyermekünkkel.

„ A gyermek nevelése olyan, mint a kert gondozása. Ha megfelelő talajon növekszik, ha szeretettel és gondosan nevelik, ha a rossz irányba növekvő sarjakat lenyesegetik, akkor szépen fejlődik, jó termést hoz.” E gondolat, melyet Deákné B. Katalin könyvében olvastam az alapja a mindennapjaimnak.

Valamennyiünknek, kik gyermekeket nevelünk, nagy a felelősségünk. Számomra fontos, hogy pedagógus pályámat értékes tartalommal töltsem meg. Nyitott vagyok az újításokra. Igyekszem az új oktatási módszerekkel megismerkedni, kipróbálni. Törekszem minél hamarabb megismerni a szárnyaim alá kerülő gyerekeket, a hozzájuk vezető utat, felismerni értékeiket, fejleszteni azokat, terelgetni őket a helyes úton, miközben én is példát mutatok.

Fontosnak tartom az iskolai életbe való beilleszkedés zökkenőmentességét. Igyekszem főként játékosan elsajátíttatni az ismereteket, törekedve a fokozatosságra.

Fő tantárgyam a matematika. A matematika fontos az életünkben, velünk van mindennapjainkban. Célom megszerettetni és megértetni a gyerekekkel a számok világát. Tanítványaimmal matematika versenyeken is indulunk. Legnagyobb siker a Bolyai matematika csapatverseny országos döntőjében elért 8. helyezés. Mindent megteszek annak érdekében, hogy a rám bízott gyermekek derűs, nyugodt, szeretetteljes légkörben fejlődjenek.

Hiszem, hogy a tanítónak és a szülőnek együttesen kell részt vennie a gyermeknevelésben. Az eredményes munkához fontos gyermek, szülő, pedagógus egyaránt.

Nagy örömmel és szeretettel várjuk Zsuzsa nénivel a leendő kisdiákokat!