Hegyi Éva


Kedves Szülők!

Sok szeretettel mutatkozom be, Hegyi Évának hívnak. Szeptembertől az informatika orientációjú osztályt fogom vezetni Csunyiné László Judit kolléganőmmel.

Kilenc éve vagyok a tanítói pályán. Tanulmányaimat a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán végeztem. Angol műveltségterületű diplomát szereztem, mely szerint alsó tagozaton bármely tantárgyat valamint 6. osztályig angol nyelvet oktathatok. Pályakezdőként a Budapest IX. Kerületi Molnár Ferenc Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában helyezkedtem el, ahol magyar nyelv és irodalom, angol nyelv és készségtantárgyak tanítását végeztem. Színvonalas tanfolyam keretén belül megismerkedtem és elsajátítottam a Komplex Instrukciós Program alapjait, melynek célja az élményszerű oktatás és a csapatmunka. A tanítás mellett másik szenvedélyem az úszás, ezért elvégeztem egy úszásoktatói képzést is, aztán az iskolában úszás órákat is vállaltam. Osztályfőnökként is tevékenykedtem, ennek kapcsán sok tapasztalattal gyarapodtam. Fontosnak tartom a jó osztályközösséget, hogy a gyerekek szeressék, segítsék és elfogadják egymást. Szeretnék minél több értéket átadni a gyerekeknek, biztatni őket arra, hogy mindenki jó valamiben, segítő kezet nyújtani a tehetségük kibontakozásához. Rendszeresen indítom tanulmányi versenyeken, rajzpályázaton őket. Célom, hogy ne csak oktassam, hanem az életre is neveljem a tanulókat, de ebben a szülőknek is nagy szerepük van. Hiszek abban, hogy a bizalom kialakítása után, együttműködve sikeresen támogathatjuk a gyerkőcöket az életük minden területén. Elengedhetetlenek számomra a bizalmas beszélgetések, a tantermen kívüli programok, melyek során lehetőség adódik a barátságos légkör kialakítására. A tanítás mellett szívesen veszem ki a részem iskolai rendezvények szervezésében is. Szünetekben rendszeresen tartok táborokat, melyek fő profilja az angol nyelv játékos tanítása, úszás oktatása valamint az interaktív események. Több éve vezetek ovis előkészítő programot angol nyelven. Ezeken az alkalmakon a kicsik felfedezethetik az iskolát és játékos kereteken belül megismerkedhetnek az angol nyelvvel. Jó látni, hogy a picik óráról-órára oldódnak fel, örömmel jönnek és mesélnek az élményeikről. Iskolakezdés szempontjából is meghatározóak ezek a foglalkozások, hiszen már nem ismeretlen helyre érkeznek, magabiztosan, vidáman kezdhetik meg a nagy elsősök életét.

2021 nyarán költöztem Veszprémbe és kezdtem meg az évet a Deák Ferenc Általános Iskolában. Kezdettől fogva barátsággal, segítő szándékkal fogadtak a kollégák, ami nagyban megkönnyítette a munkámat. Rendszeresen beszélgetünk szakmai témákról, osztunk meg egymással jó ötleteket, online feladatokat, amiket az oktatói munkám során hatékonyan alkalmazok. Szeretek fejlődni, továbbképzésekre járni, nyitott vagyok az újfajta szemléletmódra, ezért a jövőben is keresni fogom a lehetőségeket.

Kíváncsian és örömmel várom a találkozást az új kisdiákokkal és szülőkkel!