Csatári Éva


Csatári Éva vagyok, az 1. A osztályt fogom vezetni. Végzettségemet tekintve tanító, dráma tanár, hivatásomat tekintve tanító néni. Már kis gyermekkorban is arra vágytam, hogy majd egyszer gyerekek között dolgozzam, taníthassam Őket és megmutassam nekik, mennyi mindent rejt a világ. A legszebb, legizgalmasabb feladat bevezetni a kicsiket az iskola birodalmába, felfedezni a természet szépségeit, számok érdekességeit.

Osztályomban olyan légkört szeretek kialakítani, amelyben mindenki jól érzi magát, mert így lehet hatékonyan, eredményesen tanítani, a gyerekek a tanulást ne nyűgnek, hanem hasznos, élményekkel teli időtöltésnek éljék meg. Szép feladat igényt kialakítani bennük az új megismerésére és alkalmazására.

Tudom, minden gyerek más és más, hogy tehetséges valamiben. Arra törekszem, hogy a legjobbat hozzam ki mindegyikükből odafigyeléssel, egyéni bánásmóddal, szeretettel és sok-sok türelemmel. Ugyanakkor fontosnak tartom a fegyelmet és a következetességet, mert az ad a gyerekeknek igazodási pontot.

Lényegesnek tartok megtenni mindent annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen az óvoda-iskola közötti átmenet, hogy a gyerekek szívesen jöjjenek, sokat fejlődjenek, okosodjanak. Gondolkodni nem olyan könnyű, gondolkodni tanítani még nehezebb. A matematika tagozat bontott órái jó lehetőséget adnak a játékos, képességekhez mért haladásra. A versenyekben, a felkészülést tartom érdekesnek, nem az a lényeg hányadik helyezést érünk el, hanem ott voltunk, felkészültünk, élményt szereztünk, gazdagodtunk.

Célom egy egymást elfogadó, befogadó osztályközösség kialakítása. Én sok-sok játékkal, mozgással, mesével, zenével, meg persze türelemmel, szeretettel azon fogok igyekezni, hogy ezt elősegítsem. Nagy izgalommal várom a leendő elsős gyerekeket és az együttműködő szülőket, hiszen az eredményes munkához fontos: GYERMEK-SZÜLŐ-PEDAGÓGUS egyaránt!