Zsuzsa néni Simonyi-érmet kapott


    A közelmúltban számoltunk be a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny eredményeiről. Az idei tanévben a diákok mellett egy deákos pedagógus is rangos elismerésben részesült az országos döntőn.

    Iskolánk intézményvezető-helyettese, magyartanára, Kása Zsuzsanna mesterpedagógus kiemelt feladatának tekinti a tehetséggondozást. A Bolyai anyanyelvi csapatverseny és a „Szép magyar beszéd” verseny megyei főszervezője, illetve a Simonyi-verseny megyei fordulójának szakmai irányítója volt éveken keresztül. Mindennapi munkája mellett tanítványainak felvételi előkészítő munkafüzetet állított össze, majd Anyanyelvi gyakorlót az 5. és 6. osztályosok számára. A kiadványokat mára évfolyamszinten használják a deákos tanulók.

    Az elmúlt két évtizedben több száz gyermeket készített fel a Simonyi-versenyre, sok szép eredményt elérve. A megyei forduló során 99 tanítványa szerezte meg az 1-10. helyezés valamelyikét, közülük 47-en 1-3. helyen végeztek. Az országos döntőbe eddig 17-en kaptak meghívást, 2022-ig kilencen végeztek közülük országos 1-10. helyen. Az idei versenyen, 2022 májusában Kránicz Attila 5.a osztályos diákja országos 7., Ladányi Száva 7.a osztályos tanítványa pedig országos 11. helyezést ért el a Kárpát-medencei döntőn.

    2009-ben Arany Oklevéllel ismerte el eredményes magyartanári munkáját a Magyar Nyelvtudományi Társaság, iskolánkat ugyanebben az évben Simonyi-serleggel tüntették ki kiváló pedagógiai munkájáért. 2016-ban pedig tanárnő megkapta a Gyémánt Oklevelet is, hiszen addigra már 12 tanítványa jutott be a verseny országos döntőjébe.

    2022 májusában kiemelkedő tehetséggondozó munkáját Simonyi-éremmel ismerte el a Magyar Nyelvtudományi Társaság. A díjat Dr. Juhász Dezső, az ELTE egyetemi tanára, a Magyar Nyelvtudományi Társaság főtitkára adta át a Károli Gáspár Református Egyetemen.


Gratulálunk Zsuzsa néninek a rangos elismeréshez!A tanítványok legszebb eredményei a Simonyi-versenyen


Képek