Egészséges életmód vetélkedő - 2021. november 18.


    Iskolánkban minden év novemberében sor kerül az egészséges életmód vetélkedőre, amelyen az ötödik évfolyamos tanulók vehetnek részt. Osztályonként négy fős csapatokat kell alkotniuk, és különféle játékos feladatokat megoldaniuk.

    Sajnos a tavalyi tanévben a járványhelyzet miatt elmaradt, azonban idén kihasználtuk a lehetőséget, és meg tudtuk tartani az eseményt. A csapatoknak nyolc versenyszámban kellett helytállniuk. Az első az előzetes feladat során készített plakát bemutatása volt. A másodikban bekötött szemmel kellett megkóstolni és felismerni gyümölcsöket és zöldségeket. A harmadik hasonló volt, de ezúttal szaglás alapján kellett azonosítaniuk az élelmiszereket. A negyedik feladatban betűtészta felhasználásával megadott időre alkottak az egészséges életmóddal kapcsolatos szavakat.

    Itt tartottunk egy kis szünetet, összesítettük a részeredményeket. Ezalatt a gyerekek ehettek a zöldségekből-gyümölcsökből. Miután ismertettük az addigi állást, folytatódott a verseny. A második szakaszban volt totó, puzzle kirakás, szövegjavítás, valamint előkerültek a témához kapcsolódó közmondások-szólások is.

    A bő másfél órás vetélkedő végén az 5.a osztály lett az első, az 5.b második, míg az 5.c a harmadik helyezést szerezte meg. Mindössze két ponttal lemaradva a létszámhiányban lévő 5.d osztály csapata szerezte meg a negyedik helyezést.

     A rendezvény jó hangulatban zajlott, a gyerekek jól érezték magukat. Ez csak megerősítették a későbbi visszajelzések, mind a tanulók, mind pedig az osztályfőnökeik részéről. Ezúton köszönöm mindenkinek a vetélkedő lebonyolításában nyújtott segítségét!


Képek