Tisztelt Szülők!Kormány döntése értelmében 2021. április 19-től az általános iskola alsó tagozata visszatér a jelenléti oktatáshoz, míg a felső tagozat továbbra is tantermen kívüli, digitális távoktatás keretében teljesíti a tantervi követelményeket 2021. május 10-ig.

A változással kapcsolatban szeretném Önöket tájékoztatni néhány fontos tudnivalóról.

Az alsó tagozatos gyerekek április 19-től „A” hétnek megfelelő órarend szerint folytatják a jelenléti tanulást (kisebb változás az idegen nyelv és az informatika tantárgyak esetében fordulhat elő, ami a jövő hét elején válik véglegessé).

Tájékoztatom Önöket, hogy intézményünkben továbbra is a november 13-án kialakított Intézkedési terv szabályozza a működés rendjét. Kollégáim ezeket ismételten átbeszélik a gyerekekkel az első tanítási napon: belépés rendje, maszkhasználat, kézfertőtlenítés, szellőztetés, közlekedés és távolságtartás az épületen belül (honlapon megtalálható a dokumentum).

A belépés rendje részben változik április 19 - május 10. közötti időszakban:

Az 1.a, 1.b, 1.c, 2.b, 3.a, 3.b, 4.c osztályok tanulói reggel a főbejáraton keresztül léphetnek be az épületbe fertőtlenítés és lázmérés után (eddig ez közvetlenül az osztálytermekbe történt).

A 2.a, 2.c, 3.c, 4.a, 4.b, 4.d osztályok továbbra is az osztálytermeiken keresztül léphetnek be az épületbe.

Tanítás végén az eddigi rendnek megfelelően hagyhatják el a gyerekek az iskolát.

Szülők továbbra sem léphetnek az épületbe, külön engedély nélkül.

A fertőtlenítés ezután is folyamatosan zajlik napközben és a vírus terjedésének megakadályozása érdekében – a következő három hétben – minden alsó tagozatos osztály a saját tanterme mellett, egy másik tantermet is használhat a földszinten vagy az első emeleten (bontott órák megvalósítására).

A távolmaradás tekintetében kérem Önöket, hogy nekem címzett kérelmet juttassanak el az iskolába (email formátumban vagy személyesen, munkanapokon 7.30 – 18.00 között az iskola portájára). Ezt követően megadom a szükséges engedélyt. Mellékelek ehhez egy egyszerű formátumot, de saját kérelem is írható, amiben szerepelnek a gyermekre vonatkozó adatok, a távollét időszaka és a szülő aláírása.

A távolmaradó gyerekeknek a tananyagot úgy kell pótolni, mint amikor betegség miatt hiányoznak az iskolából. Kérem, hogy a tanító kollégákkal egyeztessék azt, hogy hogyan jut el Önökhöz a tananyag.

Az utazó gyógypedagógusok digitális munkarendben maradnak. Az érintett alsó tagozatos gyerekek fejlesztése érdekében végzett tevékenységüket a tanítókkal vagy a szülőkkel fogják egyeztetni, a gyógypedagógiai asszisztensek a jelenléti oktatásban vesznek részt.

Az ebédelés rendjében – miután felső tagozatos tanulók nem lesznek – szintén lesz kisebb változás és valószínűleg előbb tudják a gyerekek befejezni azt. Az ebédbefizetés rendje a honlapunkon megtekinthető.

A tornatermet és a kültéri sportpályákat is teljes kapacitásban tudják az alsó tagozatos gyerekek használni a következő időszakban, ami szintén kedvező körülmény a járványhelyzet miatt.

Felső tagozatos gyerekek számára – igény esetén – biztosítjuk április 19 - május 10. között a felügyeletet 7.30 – 16.00 közötti időszakban.

Kérdés vagy kérés esetén keressék osztálytanító kollégáimat vagy közvetlenül forduljanak hozzám, a honlapon található elérhetőségek valamelyikén.

 Kérem, nyugodjanak meg az eddigieknek megfelelően, ezt követően is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyerekek biológiailag és mentálisan is egészségesen éljék át ezt a mindannyiunk számára nagyon nehéz időszakot.

Ennek érdekében, ami a legfontosabb, hogy továbbra is vigyázzanak magukra és gyermekeik egészségére.


Veszprém, 2021. április 16.

Üdvözlettel:
Horváth Szilárd
igazgató
Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola


Kérvény