„Hagyjunk nyomot!”


Faültetés az első évfolyamon


Iskolánk történetében először szerveztük meg a „Hagyjunk nyomot!” programot 2020. október 2-án. Intézményünk évekkel ezelőtt elnyerte az ÖKOISKOLA címet, valamint elindult egy országos projekt: a „Tízmillió fa” ültetése. Ezek adták az ötletet, hogyan is tudnánk megfelelni ennek a kihívásnak.

Hagyományteremtő szándékkal így egy új programmal egészülne ki az éves rendezvénysorozatunk. A mindenkori elsős évfolyam közösen – emlékül, hogy „deákos” diákok lettek – nyomot hagyna maga után egy facsemete ültetésével. Az idei első alkalom egy napsütése, szép őszi napon került megrendezésre. A kis fa felajánlását köszönjük a Csom családnak (Csom Vivien 1.a), akik még emléktáblával is kiegészítették az adományt.

A gyerekek izgatottan várták az eseményt. Kis locsolókkal készültek, a tanító nénik segítségével kiderült, mit tudnak a fákról, miért is fontosak azok számunkra. A faültetésben aktívan részt vettek a megjelent szülők is, (a járványhelyzet miatt csak páran képviselték az osztályokat) majd a kis tanulók fogadalmat tettek, hogy a kis fát gondozni, öntözni fogják 8 éven át.

Bízunk benne, hogy emlékezetes, szép hagyományt teremtünk meg ezzel. Az évek során az iskola udvara még szebb, zöldebb lesz, s a gyerekek érzelmileg kötődni fognak fáikhoz, iskolájukhoz. Faültetés képei:

Képek