Nyelvi rendezvények


Az elmúlt hónap folyamán két nyelvi rendezvényre került sor. Mindkettő kapcsolódik az iskolánkban tanított nyelvekhez. A nyelvtanítás fontos része a különböző kultúrák megismerése. Kisiskolások esetében ennek egyik formája a játékos, cselekedtetésen alapuló tanulás. Mindkét ünnep alkalmas arra, hogy vidám formában, egy játszóház keretében szerezzenek ismereteket tanulóink. A két rendezvény az angolosok Halloween Party-ja és a németesek MartinsTag-ja volt.


Halloween

Iskolánkban már hagyománya van a Halloween-i játszóháznak. Tanulóink közül többen jelmezbe öltöztek, ezzel is megfelelve az ünnepi szokásoknak. A jelmezesek felvonulása után, szókeresőt oldottunk meg, majd dalt tanultunk és nem maradhatott el most sem a legnépszerűbb feladat az almaevés.
Az idei rendezvényen mindenki elkészíthette az ijesztő álarcát, mellyel megtréfálhatta társait. A szokásos „Trick or treat!” sem hiányzott a parti végén.


Márton nap

November 11-e Szent Márton napja. Mint minden ünnepnek, úgy ennek is megvannak a maga hagyományai, népszokásai, jellegzetességei.
A német nyelvterületeken (Németország, és Ausztria) fáklyás felvonulásokat szerveznek és Márton-tüzeket gyújtanak ilyenkor. A lampionos felvonulásokat a 19. század elején vezették be egyházi rendeletre, hogy a fény, mely a jó cselekedetet jelképezi mindenkihez eljusson. Manapság ebben elsősorban a gyerekek vesznek részt, sötétedéskor a maguk készítette lampionjaikkal járják az utcákat miközben régi Márton napi dalokat énekelnek. Tanulóink követték a hagyományokat. Megtanulták azokat a dalokat, amelyeket a német gyerekek is énekelnek. A játékos feladatok után elkészítették színes lampionjaikat és a foglalkozás végén énekelve járták körül a világító lámpásokkal a termet.

A képek talán megmutatják milyen jól éreztük magunkat!

Képek