Bem verseny


Számokban


Az idén 24. alkalommal hirdette meg iskolánk matematika munkaközössége a Bem versenyt. Szaktárgyi versenyeink közül a legismertebb, legnépszerűbb esemény két fordulóban került lebonyolításra. A körzeti fordulót január közepén rendeztük meg. A 2-8. évfolyamos diákok Ajkán a Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskolában és Gimnáziumban, Balatonfüreden a Radnóti Miklós Általános Iskolában, a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolában, Várpalotán a Rákóczi Telepi Tagiskolában és a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában oldották meg a feladatokat.

Összesen 779 diák nevezett, 30 iskola képviseletében.

A megyei döntőre 244 diák kapott meghívót a körzeti fordulóban elért eredménye alapján (évfolyamonként az 1-30. helyezett). A verseny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a döntőben 26 intézmény diákjai vettek részt.

A 2-3. évfolyamosoknak 45, míg a felsőbb évfolyamos tanulóknak 60 perc állt rendelkezésükre, hogy megbirkózzanak a feladatokkal.

A megoldások alapján kategóriánként az 1-10. helyezett tanuló és felkészítő kolléga kap meghívót az ünnepélyes eredményhirdetésre, amely 2019. február 21-én (csütörtök) 15 órakor kerül megrendezésre a Deákban.

Köszönjük a diákoknak részvételt, a kollégáknak a felkészítő munkát és a lebonyolításban nyújtott segítséget!